vrijdag 29 mei 2009

Via een bak met water zonnekijken

Hallo allemaal, ik heb van de week via het water in een bak naar de zon gekeken rond het middaguur. Dit gaat prima. Je moet de bak alleen niet zo vol doen want bij ieder zuchtje wind beweegt het water en gaat je zon dus bewegen.
Liefs Ingeborg

6 opmerkingen:

 1. Hi Ingeborg, bedankt voor dit berichtje, ik had het nog niet gedaan en jouw verhaal stemt me gerust :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ingeborg,

  Als ik het goed begrepen heb, dan moet dit water steeds zuiver water zijn, nietwaar?
  Zou dit, voor een beginneling als ik,niet des Guten zuviel zijn? Is deze schittering niet te sterk?
  Dank je,

  Joris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Joris, Ik gebruik gewoon kraanwater. Gaat prima en is er in overvloed :) Er is niet te veel schittering het is zelfs iets minder vel maar misschien hangt dat van je emmer of tijl af. Ik moet overigens bekennen dat ik het in de lucht toch het fijnst vind.

  Liefs Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ingeborg,

  Als je rond het middaguur in dat water naar de zon kijkt, is de uv dan niet te sterk?!
  Of kan je ook op die manier zonnekijken als je 's morgens en 's avonds niet kan kijken?!

  Groetjes uit Belgie,
  Andy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Ingeborg.
  Zo doen wij het ook, met een zwart plastic dekseltje. Wij hadden hetzelfde probleem, die wind, en die rimpeltjes op het water. Maar dat is op te vangen! Gewoon een glazen plaatje over het bakje met water leggen, en je oppervlak is bladstil.
  Later kwam ik er achter dat als de zonnehoek te groot is (na vier uur hier in de bergen) je ook gewoon met dat glazen plaatje kunt spiegelen. Vel bewolking hier, en helaas, ´s morgens of ´s avonds niet sungazen want die bergen staan ervoor. Veel fijner, hoor, direkt gazen, het is niet onder woorden te brengen, het is gewoon ´anders´. Succes! . L. Rijklof

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens Hiran Manek niet, Andy . maar hij zegt dat het ook niet zoveel gevolg heeft als direkt . hoewel hij even later weer zegt dat het niet uitmaakt . ik klan niet anders, en ik heb goede resultaten . ben bijna aan de zes minuten . wil dat magische kwartier halen! . L. Rijklof

  BeantwoordenVerwijderen