zaterdag 30 mei 2009

kleuren

Lieve allemaal, het sungazen is zo heerlijk! Mijn vraag aan jullie: zien jullie ook allemaal kleuren als nabeeld met de ogen dicht, en als je dan weer kijkt om de zon heen? Het lijkt wel een sprookje en ik word er helemaal blij van! Alles wat ik als kind altijd deed en droomde wordt nu een serieus te nemen iets! Was dat al, maar als kind denk je daar anders over. Onze zoon deed het trouwens stiekem vertelde hij nu! Hij is in Italie ook aan het sungazen: we hebben hem alles verteld en zijn vriend Joy die hier zaterdag was vertelt hem ook zijn enthousiaste verhalen. Liefs van Jolanda, en ik ben benieuwd naar jullie reacties!

4 opmerkingen:

 1. Hoi Jolanda,

  Ik las net een stukje over kleuren van HRM:

  "Here your eye has the entire spectrum of sunlight. Actually the rainbow is in the human eye, not in the sky. On any sunny day I can show you the rainbow at any time of the day, even without rain. So our eye possesses the seven colours of the sun. There are similarities between the sun and the eye. The eye receives the entire spectrum, all the seven colours, and it goes to the brain."

  Stof tot nadenken ;-)

  Liefs, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je, Annet. Ik vroeg me al af wat dat toch was! Zag altijd al overal regenbogen, gewoon in het afwassopje of waar dan ook. Ook hier: beauty lies in the eyes of the beholder, en als ik een mooie dag heb zie ik dat als regenbogen.Soms ook niet: dan zie ik bijvoorbeeld 2 zonnen naast elkaar als ik er één probeer te zien. (niet gedronken hoor!)
  Liefs, Jolanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jolanda, Ik had van de week ook dat ik twee zonnen zag. Volgens mij kijken allebij de ogen dan afzonderlijk van elkaar en registreer je het ook gelijktijdig afzonderlijk ik weet het niet precies maar vond het wel grappig.

  Liefs Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jolanda en allemaal. Mijn naam is L. Rijklof en ik woon in het bergland van Colombia. Ben reuze geïnteresseerd in het zonnekijken. Ondanks het feit dat ik hier niet ´s morgens vroeg of ´s avonds kan kijken -de bergen zitten in de weg-, en dat we hier momenteel heel veel last van bewolking en regen hebben, heb ik via indirect gazen de 5 minuten en 50 seconden gehaald. Maar ik heb natuurlijk vragen, en ik wil graag ervaringen met jullie uitwisselen. Ik kan ook best het een en ander inbrengen. Maar: Ik weet bijvoorbeeld niet hoe ik op dit forum kan komen. Daarom probeer ik het maar via Jolanda, ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt. (mijn reactie op wat Jolanda schrijft staat hieronder) Dit is mijn derde poging ..handig op de computer ben ik niet, ondanks twee digitale rijbewijzen.. Ik hoop dus van jullie te horen, want ik ben wat blij dat ik jullie hebt ontdekt. Voor nu hartelijke, regenachtige groet uit het Colombiaanse bergland nabij Medellín, Antioquia. L. Rijklof > l.rijklof@gmail.com <

  Jolanda, kleuren zie ik ook na mijn oefening, bijvoorbeeld een grote groene ´zonne´vlek, die langzaam kleiner wordt. Ik probeer langs verschillende hoeken in de zon te kijken, zodat alles achterin mijn ogen wordt geactiveerd. Via de video´s over het zonnekijken heb ik geleerd direct na het kijken mijn handpalmen voor mijn pupillen te plaatsen, dat doe ik nu twee minuten lang, zodat mijn ogen tot rust kunnen komen. Mijn vriendin doet mee, maar zij is niet zo consequent. Zelf wil gewoon weten wat er gebeurt na de vijftiende minuut, naar aanleiding van wat Manek zegt op zijn video .. Ik eet inderdaad al minder, zonder honger te hebben, dat is wel grappig.

  Nou, ik hoop dat deze er door komt. En ik hoop van jullie te horen!
  L. Rijklof

  BeantwoordenVerwijderen